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Dorian/Nieuwsma
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Swiss bread : a culinary journey with 42 sweet and savory recipes
Dorian/Nieuwsma
- Helevtiq
- 20 Octobre 2020
- 9782940481798
A culinary journey with 42 sweet and savory recipes. In Switzerland, you will find over 200 different types of bread. Many of these breads have a unique connection to the history, culture and geography of the country. Apart from Fondue, the Sunday "Zopf" is probably the most well-known national food. Bread has been an important part of everyday life in Switzerland for a long time.
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Douceurs suisses : voyage culinaire en 45 desserts irrésistibles
Heddi Nieuwsma, Dorian Rollin
- Helevtiq
- 11 Octobre 2022
- 9782940673650
Un voyage culinaire en 45 desserts 45 recettes de gâteaux, pâtisseries, tartes, pains ou crèmes, accompagnées de leur histoire.
Avec ses magnifiques photos, ce livre révèle un délicieux melting-pot d'influences culinaires. Si certaines recettes sont des classiques célèbres, beaucoup d'autres sont peu connues au-delà de leur région.
Entre autres : pains briochés, croissants aux noisettes, rissoles aux poires, caracs, kouglof au chocolat, gâteau vegan aux carottes, tartes aux fruits, tarte à la cannelle, bricelets, parfait glacé au chocolat et à l'absinthe... -
Connaissez-vous la tresse (zopf), le pain des amis (pfilenbrot) ou le gâteau des rois ?
L'auteure du blog « Cuisine Helvetica » nous offre un voyage gustatif croustillant à travers la Suisse et ses traditions !
Dans ce livre, elle détaille 42 recettes pour faire du pain maison sans machine, et nous conte leur histoire et les traditions dont ils découlent.
Des recettes accessibles à tous et superbement illustrées par les photographies de Dorian Rollin.
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Sweet + swiss : delicious and easy desserts from the heart of Europe
Dorian Rollin, Heddi Nieuwsma
- Helevtiq
- 1 Octobre 2020
- 9783907293683
A culinary journey of Switzerland in 45 irresistible desserts.
Sweet Switzerland is irresistible and Sweet & Swiss brings together 45 recipes for cakes, pastries, tarts, breads, and more, from author Heddi Nieuwsma, an American chef living in Switzerland. With beautiful photos and highlights from all four linguistic regions -German, Italian, French and Romansh- this book discovers a delicious melting pot of culinary influences. Learn how to make candied walnuts with a spiced sandalwood sugar, provocative jammy rolls, a «salty» yeasted cake, and more. In addition, a journey to five renowned Swiss restaurants -an alpine hotel, a plant-based restaurant, Michelin-starred dining, a historic chalet and an island grotto- reveals some extra-special creations, and takes readers on a tour of Switzerland's landscape and culture. Some recipes are classic takes on world-famous alpine desserts, while many others are little known beyond this spectacular alpine country.